El centre

El projecte del Conservatori de Música dels Pirineus es construeix a partir de la base de les tres escoles municipals de música de les capitals de les comarques de l’Alt Urgell (la Seu d'Urgell), el Berguedà (Berga) i la Cerdanya (Puigcerdà).

Què volem aconseguir?

  • Ensenyaments musicals de grau professional com a incentius a l’alumnat dels centres per continuar els seus aprenentatges musicals a les respectives seus en una franja d’edat que mostra un alt percentatge d’abandonament.
  • El  conservatori està basat en el treball en xarxa i amb solucions innovadores que passen necessàriament per les noves tecnologies.
  • El centre vol donar oportunitats a una franja de població que no pot accedir a aquest tipus d’estudis per la seva situació geogràfica.
  • Pretenem aconseguir una millor connexió entre els ensenyaments de règim general i els de règim especial és un dels elements que forma part d’aquest projecte. Els alumnes del conservatori han de poder tenir totes les possibilitats que permeten les diferents normatives per poder compatibilitzar els estudis de música amb els d’ESO i Batxillerat.
  • La flexibilitat d’horaris és una de les propostes que es presenten. Hi ha molt alumnat en edat universitària que encara no ha acabat el Grau Professional de música. L’adaptació dels horaris lectius a les seves necessitats és una possibilitat que els podria permetre seguir tenint relació amb el territori i trobar una oferta d’estudis musicals compatible amb els estudis universitaris.
  • Les escoles municipals de música de Berga, la Seu d’Urgell i Puigcerdà, a banda de la seva activitat acadèmica, provoquen impactes als seus respectius territoris. Es pretén que els projectes en xarxa del nou conservatori tinguin incidència en la vida cultural, social i educativa de les ciutats i les seves comarques. Ha de suposar un nou element de dinamització cultural i també noves oportunitats de formació professional en unes zones en les quals molts joves han de marxar de les seves poblacions per trobar noves oportunitats laborals.