Classe magistral de flauta travessera amb el professor Bernat Castillejo

El divendres 6 d’abril, el professor de flauta travessera, Bernat Castillejo, oferirà una classe magistral per a als alumnes de flauta travessera del Conservatori de música dels Pirineus. La classe tindrà lloc a la Seu de Berga.
Bernat Castillejo, de petit va viure a Binèfar. Quan ell tenia 6 anys, amb la família es van establir a Sabadell. Va estudiar música a l’Escolania de Sant Agustí (Escolapis de Sabadell), al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona –on va obtenir el diploma de professor superior de flauta travessera– i a l’École Nationale de Musique et d’Art Dramatique d’Orléans. És deixeble de Josep Maria Llorens i Cisteró i Barbara Held (pel que fa a flauta), de Jordi León (flabiol i tamborí) i d’Albert Argudo (direcció d’orquestra). Ha rebut diversos premis: premis d’honor de flauta i de música de cambra del Conservatori Superior de Barcelona, primer premi de flauta travessera al Conservatori d’Orleans (1985), al Concurs de la Regió Centre de França (1986) i al Concurs Nacional Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (1986) i Premi de la Fundació Caixa de Sabadell pel seu projecte d’edició d’un CD amb música de Toldrà, Manén i Oltra.[2]
Ha estat intèrpret de flabiol a les cobles Jovenívola de Sabadell (1976-1979), Mediterrània (1979-1984), Sant Jordi (1996) i Cobla Simfònica de Catalunya (2001) i ha exercit de flauta solista en nombroses orquestres, especialment a l’Orquestra Simfònica del Vallès (1987-1994). Ha impartit classes als conservatoris de Vila-seca i Salou (1981-1984) i Sabadell (1985-avui). Ha actuat com a flauta solista amb diverses orquestres del país i estrangeres. Ha fet gires per països americans (Brasil, Uruguai, Xile, Bolívia, Colòmbia i Costa Rica entre d’altres) i europeus (Irlanda, Portugal, França i Espanya). També ha fet produccions per a mitjans de comunicació com Canal Clásico de Vía Digital, Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya. Les principals activitats en música de cambra han estat el duet format amb el pianista Adolf Pla i la col·laboració amb la mezzosoprano Anna Ricci. Ha realitzat arranjaments per a orquestra, banda i cobla, en què cal destacar la transcripció de Rhapsody in blue de George Gershwin per a aquesta formació. Ha impartit cursos i seminaris al nostre país i també a França i Amèrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *