Concerts del projecte simfònic aquest cap de setmana a la Seu i Berga

El cap de setmana del 23 i 24 d’abril el Conservatori de Música dels Pirineus i les escoles municipals de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell oferiran els dos concerts amb els quals es conclou el projecte simfònic d’aquest curs.

El Projecte simfònic és una activitat pensada per possibilitar que l’alumnat pugui complementar la seva educació musical amb l’experiència de formar part d’una orquestra simfònica. L’orquestra simfònica és un punt de referència perquè és el conjunt instrumental de major número d’especialitats i que implica a un número significatiu de músics per constituir-lo. Així mateix, l’orquestra simfònica permet al seus membres poder accedir de manera pràctica a un repertori extraordinari tant pel que fa a estils com a gèneres de la literatura musical.

El repertori que es presentarà és molt variat amb una obra troncal, la Suite de Les Indes Galantes de Rameau, que dialoga amb peces de músics d’àmbits temporals i geogràfics força distants. Aquesta diversitat estilística a l’entorn de Les Indes Galantes té com objectiu experimentar una de les idees fonamentals d’aquesta òpera-ballet emblemàtica de l’època del rococó: estimar i dansar arreu del món.

El projecte està dirigit per Oleguer Aymamí, en qualitat de director convidat. Aymamí va començar a tenir interès per la direcció quan es formava com a violoncel•lista. Fruit del seu encontre amb el professor Laurent Gay cursa el Master de direcció d’orquestra a l’HEM de Ginebra, graduant-se dirigint l’Orquestra Simfònica de Karlovy Vary (República Txeca). Dins el mateix màster, treballa direcció de cor amb Celso Antunes. L’estiu del 2013 col•labora com a director d’orquestra i de cor al projecte musico-social NEOJIBA a Salvador de Bahía (Brasil), participant activament amb totes les orquestres que conformen el sistema. Ha treballat com a director assistent de Laurent Gay a l’Ensemble Vocal Séquence de Ginebra i de Franco Trinca a l’òpera de Bienne Soleure. Dirigeix l’Ensemble Vocal Séquence en un concert enregistrat per Espace 2 de la Radio Televisió Suisse Romande amb obres de Ligeti i Schuler. Ha participat a una master classe amb Emmanuel Krivine i ha dirigit diverses formacions de música contemporània. En l’àmbit de la música antiga, desenvolupa el seu projecte personal Exclamatio music, on engloba la música de cambra amb la música orquestral i coral. Ha co-dirigit un projecte de la New Century Baroque. La seva visió de la direcció el porta a combinar el fet de dirigir des del violoncel projectes de petit format, especialment els de música antiga, i la direcció orquestral i coral tradicionals.

L’orquestra del projecte simfònic està formada per 70 alumnes de les tres ciutats que conformen el Conservatori de Música dels Pirineus. Els dos concerts seran a la Seu d’Urgell el dissabte 23 d’abril a les 2/4 de 9 del vespre a la Sala Sant Domènec, i a Berga el diumenge 24 d’abril a les 6 de la tarda al Teatre Municipal. El cost de l’entrada és de 10€.

El projecte simfònic és la primera activitat pública del Conservatori de Música dels Pirineus amb les seves respectives escoles municipals de música.

Relacionat

Programa de mà dels concerts

Programa la Seu d’Urgell

Programa Berga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *